6.8/10
Ocena u┼╝ytkownik├│w
  • Bonusy i promocje

    6.7
  • Oferta przedmeczowa

    7.1
  • Oferta zak┼éad├│w na ┼╝ywo

    6.7
  • Metody p┼éatnosci

    6.9
  • Aplikacja mobilna

    6.7

Fortuna opinie

Marietta Stachak

Wybieraj─ůc Zak┼éady Bukmacherskie Fortuna zyskujesz nie tylko jedn─ů z najlepszych aplikacji mobilnych. To te┼╝ jeden z najwy┼╝szych w Polsce zak┼éad├│w bez ryzyka do 600 z┼é. Co sprawia, ┼╝e pierwszym wyborem graczy jest Fortuna? Opinie s─ů podzielone. ┼Üwietna oferta, bogate zak┼éady LIVE, wysokie kursy. Niech ka┼╝dy wybierze co┼Ť dla siebie. Przeczytaj analiz─Ö i zdecyduj.

Fortuna zakłady bukmacherskie

Cecha szczególna:600 zł zakład bez ryzyka
Dyscypliny:25+
Rynki zdarze┼ä na pi┼ék─Ö no┼╝n─ů:125+
Live streaming:TAK (10 dyscyplin)
Wyp┼éacalno┼Ť─ç:95,1 %
Maksymalna kwota bonusu:2720 PLN
Aplikacja mobilna:Transmisje meczowe (tryb pełnoekranowy)
Numer licencji:SC/12/7251/10/WKC/11-12/5565

Kursy bukmacherskie w Fortunie

Przeanalizowali┼Ťmy kursy u wszystkich bukmacher├│w online i eFortuna na┼éo┼╝y┼éa prowizj─Ö wynosz─ůc─ů ┼Ťrednio 3,89% w kategorii pi┼éki no┼╝nej bior─ůc pod uwag─Ö Ekstraklas─Ö, La Liga, Serie A, Premier League i Bundeslig─Ö. To jeden z najlepszych wynik├│w w Polsce. Lepsz─ů ofert─ů na football pod tym wzgl─Ödem mo┼╝e pochwali─ç si─Ö forBET, Noblebet czy Superbet.

Prowizja w Fortunie na NBA wynios┼éa 6,73%. Podobne kursy na NBA znajdziemy u bukmachera Betclic, a najlepsze zdecydowanie nale┼╝─ů do bukmacher├│w PZBuk i Superbet. W przypadku tenisa mar┼╝a wynios┼éa oko┼éo 4,5%, czyli podobnie jak w forBET. Ci─Ö┼╝ko b─Ödzie znale┼║─ç lepsz─ů ofert─Ö na t─Ö dyscyplin─Ö. Sprawdzili┼Ťmy na koniec Esport. Tutaj prowizja kszta┼étuje si─Ö znacznie gorzej ni┼╝ oferuje Superbet czy Betclic.

Prowizje na Kursach Bukmacherskich Fortuna- II kwartał 2021

Fortuna - mar┼╝a Ekstraklasa

2,89%

Fortuna - mar┼╝a La Liga

4,19%

Fortuna - mar┼╝a Serie A

4,20%

Fortuna - mar┼╝a Premier League

4,26%

Fortuna - mar┼╝a Bundesliga

4,25%

Fortuna - mar┼╝a NBA

6,73%

Fortuna tenis prowizja

4,54%

Fortuna esport prowizja

8,69%

/10 Ocena według Trustbet icon
Opinie o kursach w Fortunie

┼Ürednia mar┼╝a na kursach Fortuny wynosi 4,92%, co jest wynikiem bardzo dobrym. Taka wysoko┼Ť─ç na tle konkurencji wypada korzystnie i sprawia, ┼╝e kursy w Fortunie zaliczaj─ů si─Ö do pierwszej pi─ůtki w Polsce.

Oferta zakładów w Fortunie

Pierwszym krokiem w dokonaniu oceny jako┼Ťci oferty przedmeczowej jest analiza zasobno┼Ťci pod wzgl─Ödem liczby oferowanych dyscyplin sportowych. Znajdziemy tu ponad 25 r├│┼╝nych dyscyplin, a na pewno wszystkie najpopularniejsze sporty. Jako prawdziwy rarytas nale┼╝y wymieni─ç wy┼Ťcigi konne, kt├│re dominuj─ů u bukmachera Traf, jednak nie s─ů popularn─ů dyscyplin─ů w┼Ťr├│d pozosta┼éych legalnych zak┼éad├│w. Ze sport├│w mniej popularnych obstawimy tak┼╝e:

  • szachy,
  • golf,
  • narciarstwo alpejskie.
Liczba dyscyplin Fortuna

Piłka nożna w ofercie Fortuny

W kontek┼Ťcie liczby oferowanych lig i kraj├│w Fortuna osi─ůgn─Ö┼éa wynik 17% poni┼╝ej ┼Ťredniej w odniesieniu do przeci─Ötnej warto┼Ťci w┼Ťr├│d wszystkich bukmacher├│w. Pomimo tego, w Fortunie postawimy na ligi z odleg┼éych kraj├│w, takich jak Honduras. Nie zabrak┼éo te┼╝ opcji stawiania zak┼éad├│w na ni┼╝sze ligi, jak na przyk┼éad 4 liga niemiecka czy nawet 6 liga angielska. 

Nikomu nie trzeba t┼éumaczy─ç, ┼╝e opr├│cz ilo┼Ťci wa┼╝na jest tak┼╝e jako┼Ť─ç. W tym celu sprawdzili┼Ťmy ilo┼Ť─ç rynk├│w zdarze┼ä na najbardziej popularne wydarzenia w ramach pi┼éki no┼╝nej, czyli na Lig─Ö Mistrz├│w. Analizuj─ůc wybrane mecze ┼Ťrednia liczba r├│┼╝nych rodzaj├│w zak┼éad├│w oscylowa┼éa w okolicach 125 na jedno spotkanie w dniu rozgrywek. Por├│wnawczo, zak┼éady bukmacherskie STS oferuj─ů bardzo podobn─ů ilo┼Ť─ç market├│w (oko┼éo 120). Nie s─ů to warto┼Ťci najwy┼╝sze na rynku legalnych bukmacher├│w, jednak gracze z pewno┼Ťci─ů znajd─ů zak┼éady, kt├│re wzbogac─ů ich kupony. 

fortuna zakłady piłka nożna

Esport w Fortunie – oferta

Aby nie zaw─Ö┼╝a─ç analizy jedynie do pi┼éki no┼╝nej sprawdzili┼Ťmy jak oferta Fortuny przedstawia si─Ö w kontek┼Ťcie esportu. Kolejny raz nie zawiedli┼Ťmy si─Ö. Oferta Fortuny na esport przewy┼╝sza ┼Ťredni─ů dla wszystkich bukmacher├│w o niemal 30% pod wzgl─Ödem dost─Öpno┼Ťci turniej├│w. Oznacza to, ┼╝e baza wydarze┼ä w tej dyscyplinie jest bardzo zasobna. Jest to wynik z pierwszej tr├│jki najlepszych bukmacher├│w w Polsce. Wy┼╝ej jest tylko STS i PZBuk.

W czasie badania najwi─Öcej zak┼éad├│w oferowanych by┼éo w ramach CS GO, jednak nie zabrak┼éo te┼╝ Dota2, StarCraft2, LoL, King of Glory, Overwatch czy Valorant. Je┼Ťli nie jeste┼Ť pewny czy obstawisz dany turniej, zajrzyj do Fortuny. Masz du┼╝e szanse, ┼╝e znajdziesz go w┼éa┼Ťnie u tego bukmachera. W przypadku analizy ilo┼Ťci rynk├│w zdarze┼ä wzi─Öli┼Ťmy pod uwag─Ö rozgrywki w ramach ESL IEM. Fortuna udost─Öpnia┼éa ┼Ťrednio 7 r├│┼╝nych rodzaj├│w zak┼éad├│w. Nie jest to niestety wiele. Mniejszy wyb├│r oferuje tylko Totolotek.

fortuna zaklady esport

Sporty Wirtualne

W analizie ofert nie pomijamy zakładów na sporty wirtualne. Wirtuale w Fortunie możemy obstawiać w ramach dyscyplin:

  • pi┼éka no┼╝na,
  • wy┼Ťcigi ps├│w,
  • wy┼Ťcigi koni,
  • rajdy samochodowe,
  • ┼╝u┼╝el.

Bardzo podoba┼éa nam si─Ö jako┼Ť─ç komentarza podczas rozgrywek futbolowych. Komentator ┼╝ywo opisuje dzia┼éania pi┼ékarzy na boisku, co pomaga si─Ö wczu─ç w, jednak komputerowo generowany, klimat meczu. Obserwuj─ůc natomiast wy┼Ťcigi samochodowe nie mogli┼Ťmy oprze─ç si─Ö wra┼╝eniu, ┼╝e g┼éos komentatora jest do z┼éudzenia podobny do g┼éosu W┼éodzimierza Zientarskiego. S─ů to z pewno┼Ťci─ů ciekawostki, kt├│re mog─ů zatrzyma─ç graczy sport├│w wirtualnych na troch─Ö d┼éu┼╝ej.

W ramach rodzaj├│w zak┼éad├│w w wy┼Ťcigach koni, ps├│w i samochod├│w mo┼╝emy obstawia─ç miejsce 1, 1-2, 1-2-3, a w przypadku ┼╝u┼╝lu 1 i 1-2. W pi┼éce no┼╝nej pr├│cz 1X2 i 12 mamy dok┼éadny wynik, podp├│rk─Ö i liczb─Ö bramek. Nie odnotowali┼Ťmy ┼╝adnych problem├│w technicznych z transmisj─ů video. 

Gry karciane Bet on Games

W ofercie Fortuny mo┼╝na znale┼║─ç r├│wnie┼╝ popularne w┼Ťr├│d graczy gry karciane. W sekcji Bet on Games mo┼╝na typowa─ç zak┼éady na symulowane gry, takie jak:

  • poker,
  • dragon & tiger,
  • bakarat.

Gry prowadzone s─ů przez angloj─Özyczne krupierki i krupier├│w. Zak┼éady mo┼╝na typowa─ç ca┼é─ů dob─Ö, siedem dni w tygodniu. Jest to ciekawa alternatywa dla gry w kasynach online, kt├│re s─ů w Polsce nielegalne.

Dodatkowe elementy oferty – wyszukiwarka, kalendarz i statystyki

Fortuna oferuje tak┼╝e szereg udogodnie┼ä dla graczy, dzi─Öki kt├│rym przegl─ůdanie oferty przedmeczowej jest proste i szybkie. Ka┼╝de wydarzenie znajdziemy bez problemu za pomoc─ů wyszukiwarki. Wystarczy wyszuka─ç odpowiedni zesp├│┼é, b─ůd┼║ zawodnika, a system wyselekcjonuje wszystkie spotkania, kt├│re mo┼╝emy obstawi─ç. Gracze mog─ů dokona─ç tak┼╝e selekcji wydarze┼ä ze wzgl─Ödu na czas rozpocz─Öcia (30 min, 1 godzina, 3 godziny, 6 godzin, dzi┼Ť, jutro), a nawet przedzia┼é kursowy.

Dodatkowo w menu wyboru po lewej stronie mamy wyszczeg├│lnione spotkania ze wzgl─Ödu na aktualne promocje (np. Happy Hours w Fortunie czy Hit Dnia albo Superoferta+). 

7.8 /10 Ocena według Trustbet icon
Oferta Fortuna – opinie

Oferta Fortuny na zak┼éady przedmeczowe to bardzo dobra jako┼Ť─ç. Wyj─ůtkowo prezentuje si─Ö tu liczba dost─Öpnych turniej├│w na esport. Niestety o wiele s┼éabiej wypada ilo┼Ť─ç dost─Öpnych rodzaj├│w zak┼éad├│w. W por├│wnaniu do konkurencji jest ich niestety niewiele.

Fortuna – opinie graczy

  • Logo bukmachera Fortuna
    Recenzent: Maciej
    2022-05-17 09:50
    7.4/10
    Opinia o bukmacherze

    Wed┼éug mnie Fortuna to najlepszy bukmacher. Nigdy nie mam problem├│w z wyp┼éat─ů kasy, daj─ů coraz wi─Öcej promocji na wydarzenia. Jest wszystko ok.

    Szczegóły oceny

    • 8

      Bonusy i promocje

    • 8

      Oferta

    • 7

      Zakłady na żywo

    • 7

      Metody płatnosci

    • 7

      Aplikacja mobilna

  • Logo bukmachera Fortuna
    Recenzent: Magik
    2021-12-02 08:57
    7.6/10
    Opinia o bukmacherze

    Mega plus dla Fortuny za wprowadzenie Betbuildera. Można tworzyć jeden jeden kupon z wielona zdarzeniami w ramach jednego meczu. Poprawiły się też zdecydowanie promki w Fortunie

    Szczegóły oceny

    • 8

      Bonusy i promocje

    • 8

      Oferta

    • 7

      Zakłady na żywo

    • 7

      Metody płatnosci

    • 8

      Aplikacja mobilna

  • Logo bukmachera Fortuna
    Recenzent: Michał
    2021-10-01 11:17
    6.4/10
    Opinia o bukmacherze

    Bonus od depozytu i jego warunki… masakra, aplikacja do poprawy, ale poza tym daje rad─Ö.

    Szczegóły oceny

    • 4

      Bonusy i promocje

    • 7

      Oferta

    • 8

      Zakłady na żywo

    • 8

      Metody płatnosci

    • 5

      Aplikacja mobilna

Fortuna bonus powitalny

Fortuna przygotowa┼éa specjaln─ů ofert─Ö Premium dla u┼╝ytkownik├│w TrustBet. Zak┼éadaj─ůc konto z TrustBet Premium otrzymasz 100 z┼é wi─Öcej przy drugim depozycie. Standardowa oferta to bonus 100 % od wp┼éaty o maksymalnej warto┼Ťci 2000 z┼é, z nami otrzymasz do 2100 z┼é. Poza tym otrzymasz zak┼éad bez ryzyka 600 z┼é oraz 20 z┼é bez depozytu.

  • 2000 z┼é 2100 z┼é bonus od 2-giej wp┼éaty
  • 600 z┼é zak┼éad bez ryzyka
  • 20 z┼é freebet
Więcej +100 zł
Maksymalna kwota bonus├│w w standardzie:
2620 zł
Kwota z TrustBet Premium:
2720 zł

Fortuna zakład bez ryzyka

Bonusem, który chyba najbardziej interesuje graczy, jest zakład bez ryzyka. W Fortunie wynosi on aż 600 zł. Aby go otrzymać należy spełnić kilka prostych warunków.

  • zarejestrowa─ç konto w Fortunie
  • do 5 dni od rejestracji wp┼éaci─ç depozyt i postawi─ç pierwszy zak┼éad za w┼éasne ┼Ťrodki
  • je┼Ťli kupon b─Ödzie przegrany otrzymasz zwrot pe┼énej stawki do kwoty 600 z┼é
  • otrzymany zwrot przeznacz na dowolne zak┼éady

To niezwykle ┼éatwe i przejrzyste zasady. Nie s─ů wymagaj─ůce i to sprawia, ┼╝e zak┼éad bez ryzyka Fortuny jest bardzo atrakcyjny. Fortuna bierze na siebie te┼╝ podatek. Dlatego te┼╝ ile postawisz = tyle zwrotu otrzymasz. Kwota nie b─Ödzie pomniejszona o 12%.

Bonus bez depozytu

W Fortunie nowy gracz, kt├│ry za┼éo┼╝y konto sta┼ée mo┼╝e r├│wnie┼╝ otrzyma─ç freebet o warto┼Ťci 20 z┼é przyznawany w formie punkt├│w Fortuna Klub Plus. Wystarczy pe┼éna rejestracja i bonus zostanie przyznany. Mo┼╝na go wykorzysta─ç na dowolny kupon SOLO lub AKO z dowolnym kursem.

Bonus od drugiej wpłaty do 2100 zł

Fortuna na swojej stronie oferuje bonus powitalny w wysoko┼Ťci 100% do 2000 z┼éotych, kt├│ry dla naszych graczy wynosi 2100 z┼é. Co to oznacza? eFortuna podwoi Twoje ┼Ťrodki po wp┼éacie do maksymalnej wysoko┼Ťci 2100 PLN. Om├│wmy to na dw├│ch przyk┼éadach

  1. Wp┼éacasz 150 z┼éotych, otrzymujesz 150 z┼éotych w formie bonusu od Fortuny i do dyspozycji masz ┼é─ůcznie 300 z┼éotych*
  2. Wpłacasz 2100 złotych otrzymujesz 2100 złotych od Fortuny. Do dyspozycji masz 4200 złotych*

* Jednak tych ┼Ťrodk├│w nie mo┼╝esz od razu wyp┼éaci─ç, najpierw trzeba je obr├│ci─ç o czym nieco ni┼╝ej.

Jak otrzyma─ç bonus od depozytu w Fortunie? Aby skorzysta─ç z tej promocji w ci─ůgu 3 dni od wp┼éacenia pierwszego depozytu nale┼╝y aktywowa─ç ÔÇťbonus od drugiego depozytuÔÇŁ. Znajdziesz go w zak┼éadce ÔÇťbonusyÔÇŁ. Od tej pory masz 5 dni, aby wp┼éaci─ç drugi depozyt.

Zgodnie z regulaminem bonusu Fortuny, aby m├│c wyp┼éaci─ç ┼Ťrodki, bonus nale┼╝y obr├│ci─ç. Aby otrzyma─ç bonus nale┼╝y:

  • obr├│ci─ç 1x kwot─ů r├│wn─ů 20 % warto┼Ťci wp┼éaty na kuponie z kursem min. 1.80; gracz otrzyma bonus w wysoko┼Ťci 20 % depozytu
  • obr├│ci─ç 4x depozyt na kuponach z kursem min. 1.80; gracz otrzyma bonus w wysoko┼Ťci 80 % depozytu

Early cashout

Znana z wprowadzania innowacji Fortuna, jako jeden z pierwszych bukmacher├│w w Polsce wprowadzi┼éa opcj─Ö wcze┼Ťniejszego zamkni─Öcia zak┼éadu, czyli tzw. cashout. Pozwala on klientom serwisu na wyp┼éacenie ┼Ťrodk├│w zmniejszonych na og├│┼é o kursy z jeszcze nie rozegranych spotka┼ä. Warto jednak zauwa┼╝y─ç, ┼╝e to od bukmachera zale┼╝y czy mo┼╝liwo┼Ť─ç ta zostanie nam przyznana czy nie, a tak┼╝e to on wylicza ile wynosi─ç b─Ödzie nasza wyp┼éata. G┼é├│wnym warunkiem jaki musi spe┼éni─ç kupon, jest to, ┼╝e nie mog─ů znajdowa─ç si─Ö na nim ┼╝adne nietrafione zdarzenia. Early cash-out dost─Öpny jest zar├│wno w kuponach AKO, jak i SOLO, w ofertach prematch i LIVE. W tym miejscu warto r├│wnie┼╝ wyja┼Ťni─ç cz─Östo powtarzaj─ůcy si─Ö skr├│t EWK, kt├│ry oznacza Ewentualnie Wygran─ů Kwot─Ö, czyli sum─Ö pieni─Ödzy wyp┼éaconych w przypadku wygranej z uwzgl─Ödnieniem potr─ůcenia warto┼Ťci podatku.

9 /10 Ocena według Trustbet icon
Opinie o bonusach Fortuna

Dzi─Öki a┼╝ 3 bonusom, a przede wszystkim znakomitemu darmowemu zak┼éadowi Fortuna ÔÇô naszym zdaniem ÔÇô ma najlepszy bonus na rynku. Ocena 9/10 jest w pe┼éni zas┼éu┼╝ona, a nasza opinia o Fortunie w tej kategorii jak najlepsza. Warto!

Fortuna zakłady live

Oferta Fortuny na zak┼éady live stoi na ca┼ékiem niez┼éym poziomie, jednak do idea┼éu troch─Ö jej brakuje. Na pochwa┼é─Ö zas┼éuguje du┼╝a ilo┼Ť─ç zak┼éad├│w na ┼╝ywo i transmisje wi─Ökszo┼Ťci najlepszych lig pi┼ékarskich, w tym  Bundesliga i La Liga. Dok┼éadny kalendarz dost─Öpny jest na stronie internetowej eFortuna zak┼éady live.

W ramach dyscyplin w zakładach na żywo w Fortunie możemy obstawiać między innymi:

  • pi┼ék─Ö no┼╝n─ů,
  • tenis,
  • tenis sto┼éowy,
  • hokej,
  • koszyk├│wk─Ö,
  • siatk├│wk─Ö,
  • esport,
  • badminton,
  • siatk├│wk─Ö pla┼╝ow─ů,
  • darts,
  • golf.

Ilo┼Ť─ç rynk├│w w przypadku najwa┼╝niejszych lig pi┼ékarskich i wielkich szlem├│w w tenisie cz─Östo przekracza 100. Trzeba przyzna─ç, ┼╝e mi┼éo┼Ťnicy zak┼éad├│w futbolowych i tenisowych nie maj─ů na co narzeka─ç. Oferta na zak┼éady Fortuny jest bardzo dobra, gorzej jest niestety w przypadku innych sport├│w. Ilo┼Ť─ç zak┼éad├│w pobocznych i samych wydarze┼ä pozostaje w tyle wzgl─Ödem ┼Ťwiatowych lider├│w. Najwi─Ökszym minusem s─ů jednak op├│┼║nienia i punkty, kt├│re s─ů naliczane troch─Ö nie wiadomo kiedy. To wp┼éywa na obni┼╝enie naszej oceny Fortuny. Tak┼╝e w┼Ťr├│d opinii typer├│w, o Fortunie r├│wnie┼╝ mo┼╝na us┼éysze─ç g┼éosy niezadowolenia ze wzgl─Ödu na ofert─Ö live.

Transmisje spotka┼ä s─ů dobrej jako┼Ťci, a komentarz mo┼╝na zmieni─ç na j─Özyk angielski b─ůd┼║ ca┼ékowicie z niego zrezygnowa─ç. ┼╗eby m├│c ogl─ůda─ç mecze trzeba mie─ç zawarty kupon w swoim profilu nie p├│┼║niej ni┼╝ tydzie┼ä wcze┼Ťniej. Jak rozpozna─ç czy mo┼╝emy ogl─ůda─ç dane spotkanie na ┼╝ywo? Obok ka┼╝dego wydarzenia b─Ödzie widoczny znaczek z transmisj─ů. Mo┼╝na tak┼╝e zaznaczy─ç specjalny przycisk ÔÇťtylko transmisjaÔÇŁ, dzi─Öki kt├│remu uka┼╝─ů si─Ö nam wydarzenia, kt├│re posiadaj─ů live streaming w Fortunie.

Zak┼éady LIVE w Fortunie zosta┼éy tak┼╝e wzbogacone o gry karciane – pokera i bakkarat. W Bet On Games przyjmowane s─ů wy┼é─ůcznie kupony SOLO, ale w trakcie jednej rundy mo┼╝na postawi─ç nieograniczon─ů liczb─Ö kupon├│w. Minimalna stawka wynosi 2 z┼é. Krupierki na ┼╝ywo prowadz─ů gr─Ö w j─Özyku angielskim. Aby ogl─ůda─ç transmisj─Ö nale┼╝y si─Ö zalogowa─ç na konto gracza.

8.5 /10 Ocena według Trustbet icon
Opinie o zakładach live Fortuna

Zak┼éady live w Fortunie s─ů na dobrym poziomie i wi─Ökszo┼Ť─ç graczy powinna by─ç naprawd─Ö zadowolona. Cieszy wyb├│r dyscyplin i ponad 100 rynk├│w zdarze┼ä na najpopularniejsze wydarzenia. Bardzo dobrze wypada oferta streamingu na ┼╝ywo. Mo┼╝emy ogl─ůda─ç Lig─Ö Mistrz├│w i inne mecze z wiod─ůcych lig europejskich. Pozostaje jednak wci─ů┼╝ nierozwi─ůzana kwestia to op├│┼║nienia w transmisjach na ┼╝ywo, kt├│re przek┼éadaj─ů si─Ö na niesnaski z zak┼éadami live.

Rejestracja w Fortunie

Rejestracja u bukmachera fortuna

Skr├│cona rejestracja w Fortunie zajmuje oko┼éo 2 minuty i na jej wst─Öpnym etapie nie trzeba przesy┼éa─ç skan├│w dowodu osobistego czy numeru rachunku. Warto spojrze─ç czy nie trzeba zaznaczy─ç, ┼╝e chce si─Ö odebra─ç bonus powitalny i zak┼éad bez ryzyka (wi─Öcej informacji wy┼╝ej w tym artykule, dok┼éadnie w akapicie o bonusach w Fortunie). W ko┼äcu dodatkowe bonusy zawsze si─Ö przydadz─ů.

Mieli┼Ťmy niewielki k┼éopot z weryfikacj─ů dowodu. Support poprosi┼é nas o ponowne przes┼éanie skanu, jednak bez informacji o tym co nale┼╝y poprawi─ç. Na szcz─Ö┼Ťcie po ponownym za┼é─ůczeniu dowodu, rejestracja zosta┼éa zweryfikowana, a nasze konto sta┼éo si─Ö w pe┼éni dost─Öpne.

Obsługa klienta i pomoc w Fortunie

Zakładka Pomoc w Fortunie jest bardzo rozbudowana. Bukmacher dostarcza swoim graczom wielu praktycznych informacji i porad. Znajdziemy tu kategorie:

  • jak zacz─ů─ç
  • zak┼éady live
  • wirtualne sporty
  • obstawianie
  • bonus
  • mobile
  • tutoriale
  • rodo
  • ABC gracza
  • karty p┼éatnicze

Poradnik ÔÇťjak zacz─ů─ç?ÔÇŁ to obszerny FAQ o rejestracji konta, jego p├│┼║niejszej obs┼éugi oraz wp┼éatach i wyp┼éatach. Zak┼éadka zak┼éad├│w LIVE dostarcza nam informacji jakie s─ů zasady szybkiej gry, jak dzia┼éa czat zak┼éad├│w na ┼╝ywo oraz jak przebiega proces rozliczania zak┼éad├│w live. Bardzo rozbudowana jest te┼╝ sekcja pomocowa wirtuali. Mamy tu nawet przewodnik jak obstawia─ç zak┼éady wirtualne oraz dowiemy si─Ö czy wygrane kupony z ofert─ů na Wirtualne Sporty s─ů wliczane do Mistrzostw Typer├│w?

Kategoria Obstawianie w Fortunie odpowiada na pytania:

  • jak gra─ç?
  • jakie s─ů typy zak┼éad├│w?
  • na czym polega program lojalno┼Ťciowy Fortuny?
  • co to jest strefa typera?
  • jak uzyska─ç pomoc techniczn─ů?
  • co mo┼╝na kupi─ç w e-shopie?
  • jak zawiera─ç zak┼éady internetowe i mobilne?

Cz─Östo najwa┼╝niejsz─ů kwesti─ů dla graczy s─ů bonusy i tu r├│wnie┼╝ bukmacher wyja┼Ťnia czym s─ů:

  • bonusy kursowe
  • bonus powitalny w Fortunie
  • zak┼éad bez ryzyka
  • bonus x% od wk┼éadu

Absolutnie każdy gracz powinien także odwiedzić ABC Gracza w Fortunie. Mamy tam dokładnie opisane zasady rozliczania zakładów na konkretne dyscypliny sportowe.

W ramach testowania obs┼éugi klienta przeprowadzili┼Ťmy dwie rozmowy. Pierwsza dotyczy┼éa limit├│w stawek na zak┼éady w Fortunie. Po szybkim zg┼éoszeniu si─Ö obs┼éugi czatu, pytali┼Ťmy o to ile mo┼╝na stawia─ç i wygra─ç na poszczeg├│lne mecze. Pan Aleksander, kt├│ry si─Ö zg┼éosi┼é d┼éugo m├│wi┼é o limitach dziennych i miesi─Öcznych w ramach regulaminu odpowiedzialnej gry, narzuconej przez ustawodawc─Ö. Dodawa┼é tak┼╝e marketingowe tre┼Ťci o zaletach rejestracji w Fortunie. Nam jednak chodzi┼éo o co┼Ť innego. Po oko┼éo 10 minutach t┼éumaczenia o co chodzi zostali┼Ťmy przekierowani do administratora ÔÇô Pani Barbary, kt├│ra jasno wskaza┼éa, ┼╝e nie ma limit├│w na poszczeg├│lne sporty i dyscypliny, a jedynie maksymalna wygrana, kt├│ra ┼é─ůcznie nie mo┼╝e przekroczy─ç 601.000 z┼éotych.

Jest to prawda, jednak nie w 100%, bowiem niekt├│re zak┼éady podlegaj─ů autoryzacji i na tym etapie bukmacher mo┼╝e odrzuci─ç zak┼éad ze zbyt wysok─ů stawk─ů. Co jednak istotne, Pani Barbara napomnia┼éa nie┼Ťmia┼éo o tej sytuacji. Tak─ů sytuacj─Ö mieli┼Ťmy przy obstawieniu Oscar├│w 2019, gdzie wstrzymano na chwil─Ö nasz zak┼éad czekaj─ůc na autoryzacj─Ö. Po oko┼éo minucie oczekiwania, zak┼éad zosta┼é zaakceptowany przez bukmachera.

Druga rozmowa dotyczy┼éa transmisji spotka┼ä na stronie Fortuny. Pani Weronika na pocz─ůtku nie udziela┼éa zbyt precyzyjnych odpowiedzi. Nie dowiedzieli┼Ťmy si─Ö jakiej rozdzielczo┼Ťci jest transmisja, jednak podes┼éa┼éa najwa┼╝niejszy w tym przypadku link do kalendarza rozgrywek. Ca┼éo┼Ť─ç rozmowy przebieg┼éa do┼Ť─ç sprawnie i otrzymali┼Ťmy to, na czym najbardziej nam zale┼╝a┼éo, dlatego nasza opinia o Fortunie nie mo┼╝e by─ç niska.

/10 Ocena według Trustbet icon
Obs┼éuga klienta Fortuna – opinie

Bukmacher posiada rozbudowan─ů zak┼éadk─Ö Pomoc. Znajdziemy tam obszerne poradniki i zasady. Gracze nie musz─ů si─Ö zatem przy ka┼╝dej w─ůtpliwo┼Ťci wczytywa─ç w Regulaminy. Na plus zaliczamy tak┼╝e poziom pomocy udzielonej nam na czacie.

P┼éatno┼Ťci

System p┼éatno┼Ťci jest w Fortunie bardzo korzystny dla gracza. Z ┼éatwo┼Ťci─ů wp┼éacimy oraz wyp┼éacimy depozyt. Przyjrzyjmy si─Ö szczeg├│┼éom, kt├│re pozwol─ů nam na wystawienie odpowiedniej opinii eFortunie odno┼Ťnie metod p┼éatno┼Ťci.

Wpłaty w Fortunie

Metody, szybko┼Ť─ç oraz niezawodno┼Ť─ç p┼éatno┼Ťci to zdecydowany atut eFortuny online. Do dyspozycji s─ů przede wszystkim szybkie transfery bankowe (np. tPay.com, PayU), kt├│re zajmuj─ů oko┼éo 1-2 minuty, aby ┼Ťrodki znalaz┼éy si─Ö na Twoim koncie. Znacznie d┼éu┼╝ej zajmuje zwyk┼éy przelew bankowy ÔÇô tutaj na wp┼éat─Ö ┼Ťrodk├│w trzeba bowiem czeka─ç nawet do 3 dni roboczych. Mo┼╝na jednak skorzysta─ç z BLIKa. Brakuje wprawdzie PayPalÔÇÖa, ale ten w Polsce nie jest wci─ů┼╝ wyj─ůtkowo popularny. Mimo tego wyp┼éaty w Fortunie pokrywaj─ů wiele dost─Öpnych metod wp┼éat, co jest dla gracza ogromnym plusem i niew─ůtpliw─ů zalet─ů zak┼éad├│w bukmacherskich Fortuna.

Wypłaty w Fortunie

Fortuna dokonuje p┼éatno┼Ťci jedynie do godziny 12. Oznacza to, ┼╝e wszystkie zlecenia wykonane po tej godzinie s─ů ksi─Ögowane nast─Öpnego dnia. Je┼Ťli jednak wyrobisz si─Ö do tego czasu, otrzymasz ┼Ťrodki na koncie ju┼╝ po kilkunastu minutach.

8.5 /10 Ocena według Trustbet icon
Opinie o wpłatach i wypłatach w Fortunie

Zak┼éady bukmacherskie Fortuna posiadaj─ů szeroki wyb├│r sposob├│w p┼éatno┼Ťci. Z pewno┼Ťci─ů najcz─Östszym wyborem b─Ödzie szybki transfer bankowy, gdy┼╝ ta metoda jest bardzo u nas popularna, a jednocze┼Ťnie niemal niezawodna.

Fortuna aplikacja

Nie mieli┼Ťmy ┼╝adnych k┼éopot├│w, ┼╝eby znale┼║─ç miejsce logowania, szukanych przez nas zak┼éad├│w, mo┼╝liwo┼Ťci do┼éadowania konta czy kontakt z pomoc─ů. Menu jest w pe┼éni intuicyjne i z ┼éatwo┼Ťci─ů si─Ö w nim odnale┼║li┼Ťmy. Gama kolorystyczna nie odrzuca.

Strona na kom├│rki

Po wej┼Ťciu na stron─Ö przez przegl─ůdark─Ö w telefonie kom├│rkowym, wszystko wy┼Ťwietla si─Ö bez zarzutu. ┼üatwo mo┼╝na znale┼║─ç interesuj─ůcy nas zak┼éad. Szczeg├│lnie doceniamy pojawiaj─ůcy si─Ö punkt po wybraniu kursu, kt├│ry w ┼éatwy spos├│b pozwala na przej┼Ťcie do kuponu. Jednocze┼Ťnie mo┼╝na spokojnie wybra─ç kolejne zak┼éady do kuponu AKO.

Aplikacja mobilna Fortuna

aplikacja mobilna fortuna

Strona dostosowana do telefonu to jednak nie wszystko. S┼éowa uznania nale┼╝─ů si─Ö za aplikacj─Ö mobiln─ů Fortuny. Jest niezwykle przejrzysta i ┼éatwa w obs┼éudze, zar├│wno w zakresie zak┼éad├│w live jak i przedmeczowych. Aplikacja dost─Öpna jest dla obu popularnych system├│w operacyjnych ÔÇô Android i iOS.

Dlaczego aplikacja Fortuny jest najlepsza? Oto jej najwa┼╝niejsze funkcje:

  • Kompletna oferta na zak┼éady LIVE
  • Wydarzenia sportowe na ┼╝ywo
  • Match tracker
  • Dost─Öp do obszernych statystyk
  • Logowanie odciskiem palca
  • Szybkie zak┼éady
  • Sporty wirtualne
  • Opcja skanowania kuponu
  • Powiadomienia push
  • Przegl─ůd kupon├│w oraz transakcji finansowych
  • Wyszukiwarka
  • Dost─Öp do analiz
  • Opcja wyszukiwania naziemnych punkt├│w Fortuny
  • Prosta obs┼éuga

Przyjrzeli┼Ťmy si─Ö tak┼╝e jak prezentuje si─Ö aplikacja Fortuny przez pryzmat oceny graczy na App Store. Fortuna online zdobywa not─Ö 4,7 na niemal 7 tysi─Öcy g┼éos├│w. Jest to bardzo dobry wynik ukazuj─ůcy wysokie zadowolenie u┼╝ytkownik├│w. G┼é├│wne zarzuty dla aplikacji Fortuny to:

  • w trakcie tworzenia kuponu usuwaj─ů si─Ö wszystkie dodane zdarzenia, gdy zminimalizujemy aplikacj─Ö,
  • nie zawsze dzia┼éa transmisja meczu, poniewa┼╝ wyskakuje b┼é─ůd,
  • aplikacja notorycznie wylogowuje z sesji,
  • na iOS nie dzia┼éa kopiowanie kupon├│w,
  • niewidoczny wynik w trakcie trwania spotkania, je┼╝eli postawiony zosta┼é kupon pre match.

Opinia gracza Foruny:

ÔÇťAplikacja w porz─ůdku, intuicyjna, ┼Ťwietna opcj─ů jest mo┼╝liwo┼Ť─ç ogl─ůdania meczy na ┼╝ywo. Jednak przy zak┼éadach live cz─Östo zd─ů┼╝aj─ů si─Ö b┼é─Ödy, dlatego minus jedna gwiazdka.ÔÇŁ

10 /10 Ocena według Trustbet icon
Opinie o aplikacji Fortuna

Fortuna bardzo si─Ö postara┼éa oferuj─ůc ┼Ťwietn─ů stron─Ö internetow─ů i bardzo dobr─ů aplikacj─Ö mobiln─ů. Ca┼éo┼Ť─ç jest bliska perfekcji, a jedynie aplikacja STS mo┼╝e stawa─ç w szranki z tym bukmacherem.

Fortuna opinie

Fortuna to naszym zdaniem najlepszy bukmacher internetowy w Polsce. W ka┼╝dym elemencie prezentuje si─Ö co najmniej dobrze, a w niekt├│rych wr─Öcz ┼Ťwietnie. Najwi─Öksze zalety tego bukmachera to:

  • ┼Ťrednia mar┼╝a na pi┼ék─Ö no┼╝n─ů poni┼╝ej 4%
  • bonus bez ryzyka do 600 z┼é
  • innowacyjna aplikacja mobilna
  • ponad 25 r├│┼╝nych dyscyplin sportowych
  • wy┼Ťcigi konne w ofercie przedmeczowej
  • 125+ rynk├│w zdarze┼ä na pi┼ék─Ö no┼╝n─ů
  • wyb├│r turniej├│w esportowych powy┼╝ej ┼Ťredniej
  • wy┼Ťcigi samochodowe w sportach wirtualnych
  • streaming live ligi mistrz├│w i innych lig europejskich
  • 100+ rynk├│w zdarze┼ä w zak┼éadach live
  • gry karciane Bet On Games

Nasza og├│lna ocena to: 8,8/10 i mocna rekomendacja jako najlepszego bukmachera online.

Prezentowana recenzja może nie wyczerpywać pełnej oferty bukmachera lub nieznacznie się od niej różnić.

FAQ Fortuna

Jakie s─ů opinie o Fortunie?

Fortuna uwa┼╝ana jest od lat za jednego ze ┼Ťcis┼éych lider├│w na rynku bukmacherskim. Bukmacher nieustannie poszerza swoj─ů ofert─Ö na zak┼éady przedmeczowe i LIVE, a tak┼╝e wprowadza kolejne innowacyjne rozwi─ůzania. Fortuna to wz├│r dla innych zak┼éad├│w bukmacherskich pod wieloma wzgl─Ödami. Nic zatem dziwnego, ┼╝e zdobywa najlepsze oceny w rankingach, tak┼╝e tych tworzonych przez samych graczy.

Czy w Fortunie mo┼╝na ogl─ůda─ç mecze na ┼╝ywo?

Tak, Fortuna oferuje graczom opcj─Ö streamingu online. Dost─Öpne dyscypliny to mi─Ödzy innymi pi┼éka no┼╝na, tenis, koszyk├│wka, kolarstwo, snooker, siatk├│wka, badminthon, rugby, a tak┼╝e e-sport. Transmisje mo┼╝na ogl─ůda─ç tak┼╝e na rozszerzonym ekranie, co jest wielk─ů zalet─ů oferty LIVE Fortuny.

Czy w Fortunie mogę dokonać wpłaty depozytu poprzez portfel internetowy?

Tak, Fortuna oferuje mo┼╝liwo┼Ť─ç wp┼éaty ┼Ťrodk├│w poprzez portfele takie jak SKRILL, Masterpass/Mpay i Visa Checkout.